петък, 23 септември 2011 г.

Повече от чувство 54




Анджелика спеше, когато Майкъл се събуди и разбра, че вече се намират в тунела Сейкан. Светлините пробягваха бързо и той се запита на колко метра под земята са и колко тонове вода лежат над тях разбивайки ледените си води в стените на тунела. За миг се почувства като в капан и погледна към Анджелика, която беше сложила глава на рамото му, а с едната си ръка го прегръщаше през гърдите. По гърба й играеха отраженията на лампите в тунела и я превръщаха в мистична и причудлива картина на красотата. Той целуна рамото й, а после затвори очи. Имаше нужда да помисли и необходимост да сложи ред на хаоса, в който мислите му препускаха. Знаеше, че няма да има проблеми при пристигането и настаняването им. Знаеше, че всичко ще бъде изпълнено по начина, по който го е поръчал, но все пак сякаш стомаха му се свиваше пред неизвестното. Анджелика заслужаваше да я обгърне с цялата грижа, на която беше способен и да не й позволи и за миг да мисли за дома си и за онова, което й се бе случило. Майкъл искаше да превърне следващите дни на усамотението им в най – прекрасното преживяване, което тя бе имала в живота си. Разбираше, че задачата, която си поставяше бе трудна, но той й беше обещал и щеше да се постарае.

Майкъл изведнъж се досети за Деби. Не я беше чувал от онзи ден, в който тя му затвори телефона. Не бе имал нужда да го прави и сега осъзна, че беше нетипично за него да постъпва така с хората, които обича и го обичат. Трябваше да й се обади веднага щом пристигнат, защото имаше нужда да я чуе и да разбере как се чувства. Тя навлизаше в последният етап от бременността си и при тази мисъл той се усмихна и го обзе едно много силно и все още неосъзнато чувство на гордост, смесено с истинско щастие. Ако всичко вървеше по план след по – малко от два месеца той щеше да стане баща за първи път в живота си. Вече беше сигурно, че пола на детето е мъжки и той се замисли как ще се справя с толкова щастие, което беше дошло най – сетне в живота му? Искаше денят на раждането да настъпи колкото може по – бързо, за да може да прегърне сина си и да вдиша аромата на чистата му, деликатна и нежна бебешка кожа. Майкъл отново се усмихна широко и се остави на прекрасната мисъл, която скоро щеше да го накара да се чувства напълно завършен като личност и мъж. Нямаше какво повече да иска от съдбата. В обятията си държеше жената на живота си, скоро щеше да види продължението си в лицето на едно малко и нежно създание, имаше толкова много любов и красота в живота му, че той забравяше за всички лоши и негативни мисли и не спираше да се усмихва. Искаше възможно най – скоро да се ожени за Анджелика и да я държи завинаги близо до сърцето си, в топлината на прегръдката си.

Анджелика се раздвижи, след това бавно отвори очи и погледна към него с премрежен поглед.

- Още ли пътуваме, Майкъл? – попита тя.

- Да, миличка.

Тя сложи глава на гърдите му, целуна го и нищо не каза. Майкъл чу как дишането й пак стана по – дълбоко и се усмихна. Анджелика беше заспала отново.

Шумът от ритмично движещият се влак и нейното равномерно дишане го успокоиха и той започна да се унася в дрямка, в която мечтите се сблъскваха с реалността и правеха всичко да изглежда лесно и постижимо.



Анджелика се събуди със сълзи на очите и видя как Майкъл е надвесен над лицето й и в погледа му прочете много нежност.

- Беше само сън, мила. Само сън – каза той.

Тя седна и силно го прегърна, дишайки учестено все още под влияние на съня си. Спомена за него изплува и тя въздъхна тежко и се опита да прогони болката, която започна да се разстила бързо по цялото й тяло.

- Сънувах брат си, Майкъл – каза тя в прегръдката му. – Беше толкова реален. Така истински. Затичах се към него и го прегърнах. Казах му, че много го обичам и ми липсва, а той се отдръпна от мен, погледна ме и каза, че трябва да си отива. После го виждах не много далече от мен. Опитвах се да го догоня, но не можех. Тичах, а сякаш оставах на едно място. Той се обърна и извика: „ До кога ще те чакам, Анджи? Хайде, не се бави, чака ни дълъг път.” Изглеждаше припрян и ядосан, а аз тичах, но не помръдвах. И тогава той започна да изчезва от погледа ми. Аз виках името му, но той сякаш не ме чуваше. После се обърна за последен път и каза сякаш бе до мен: „ Ще те чакам на нашето място.” Аз плачех и го молех да спре, но той изчезна и се появи майка ми, която ме хвана за ръката, казвайки, че аз съм виновна, че той си е отишъл. После се събудих. Майкъл, той много ми липсва!

Майкъл я прегърна още по – силно и се опита да намери подходящите думи, за да я успокои, но не успя и затова само галеше косите и гърба й.

- Съжалявам, не исках да те будя! – извини се тя.

- Не говори така. Недей. Само се успокой.

- Не мога, Майкъл. Не мога! Искам брат си! Искам да говоря с него. Искам да... Той ме разбираше толкова добре. Сякаш той ми беше близнак, а не Раул.

Майкъл продължаваше да не знае какво да каже. Думите му в такива случаи се изплъзваха и той знаеше, че няма как да помогне, а искаше да има силата да го направи. Смъртта и болката по загубения човек не беше нещо, с което той можеше да се пребори. Молеше се само спомена за брат й да не е така болезнен за нея и да не я кара да се чувства дълго така загубена и предадена от живота.

- Прегърни ме по – силно, Майкъл! – Помоли го тя.

Точно в този момент те излязоха от тунела и вече бяха на остров Хокайдо. Майкъл присви очи пред ярката светлина, която се вряза в движещият се бързо влак и след като свикна с нея видя как всичко около тях е потънало в искряща белота и от небето се сипят малки снежинки, които започнаха да полепват по прозореца и да надничат през него.

- О, сняг! – Възкликна изведнъж Анджелика. – Майкъл! Сняг! Вали сняг!

Тя се освободи от прегръдката му, обви част от завивката около тялото си и седна върху коленете си. Сега тя наистина изглеждаше като малко дете. Снега я заслепяваше с белотата си и тя присвивайки очи се наслаждаваше на цялата откриваща се пред очите й пелена от чистота и изумено наблюдаваше полета на снежинките, които бавно танцуваха пред погледа й. Тя се обърна усмихната към Майкъл и каза:

- Толкова рядко съм виждала сняг. Не съм посрещала Коледа сред сняг. В Маями е винаги е топло. Майкъл, виж колко е красиво! Искам да изляза и да докосна снега... Дали този прозорец може да се отваря?

Тя се изправи върху коленете си и заоглежда как би могла да отвори прозореца. След краткия оглед разбра, че няма начин и отново седна.

- Жалко. Не може – каза тя разочаровано.

Майкъл се усмихна и я прегърна през кръста, а тя се облегна на гърдите му.

- Имаме 3 дни, за да се насладим на зимата и снега, миличка – каза успокояващо той.

- Да, знам, но е толкова изкушаващо.

Тя извърна глава към лицето му и попита:

- Сега вече ще ми кажеш ли къде сме?

Той се усмихна и поклати глава.

- Майкъл! Не е честно. До кога ще ме държиш в неизвестност?

- Няма да е още дълго, предполагам. Мисля, че скоро ще пристигнем, а после наистина не знам колко дълго ще пътуваме до мястото където ще отседнем.

Тя нищо не му отговори и пак се загледа в снега. Спомена за съня й започна бавно да избледнява и въпреки че липсата, която изпита по Енрике, оставаше, тя не беше така болезнена. Радваше се, че Майкъл бе бил до нея, за да я направи малко по – поносима.

Снегът не спираше да вали и двамата се оставиха в плен на пейзажа, който преминаваше пред погледите им. В далечината се виждаха хълмовете на планините, които бяха нахлупили пухкави бели шапки, а долу в низините дърветата облечени с бялата си дреха леко им помахваха за поздрав. Небето сипеше своята ледена красота на малки късчета и те се въртяха бавно и плавно падаха по земята, за да я дарят с пелена от хрупкава заскреженост, която на места беше подемана от немирен вятър, който си играеше с нея и я превръщаше в прах и след това налудувал се я отвяваше на високи преспи. След това ги погалваше леко и се втурваше да палува другаде.

Анджелика и Майкъл бяха спели да мислят. Просто се бяха превърнали в една застинала статуя на прегърнал жена, мъж и с погледи впити в пробягващата гледка пред тях немееха пред необятността й и красотата й.

На вратата се почука:

- Г – н Джаксън? – чу се гласа на Дан.

- Да, Дан? –отговори Майкъл.

- Добро утро. Искам да ви кажа, че след по – малко от час ще пристигнем. Желаете ли закуска?

Майкъл погледна Анджелика и я попита:

- Анджи, желаем ли закуска?

- Не знам. Ти гладен ли си?

- Добро утро, Дан. В колко ще пристигнем? Имам предвид там, където ще отседнем окончателно... Дан, извинявай, че не отварям врата, но все още сме в леглото.

- О! – каза Дан - Няма проблем. Мисля, че за около час, може би час и малко ще сме пристигнали. Зависи от времето и пътя.

Той отново погледна въпросително Анджелика:

- Кажи, миличка? Искаш ли да закусиш? Както чу Дан ще пристигнем след около 3 – 4 часа. Решавай, дали ще издържиш до обяд без храна?

- Не знам, Майкъл. Мисля, че ще издържа. Ти не си ли гладен?

- Не. Не съм. Дан, няма да закусваме. Предупреди, че ще обядваме, когато се настаним.

- Разбира се, г – н Джаксън, както желаете. Ще ви предупредя, когато пристигнем.

Докато Майкъл разговаряше с Дан, Анджелика се беше изправила и търсеше нещо в багажа си. Тя отправи поглед изпълнен с разочарование към Майкъл и каза:

- Имам нужда от душ.

Той се усмихна и вдигна безпомощно рамене.

- И аз, но ще трябва да изчакаме.

- Да, знам – отговори му тя и вземайки хавлията си влезе в тоалетната.

Когато излезе Майкъл вече беше облечен и стоеше замислен.

- Какво? – попита тя.

- Нищо. Мислех си, че не е зле да закусим.

- Добре – съгласи се тя. - Не съм много гладна, но ще хапна нещо.

След малко същият служител, който ги обслужваше и на вечеря им сервира апетитно ухаеща закуска.






Прясно изпечените топли хлебчета подразниха рецепторите им и те осъзнаха, че са били гладни. Малко след като свършиха със закуската си се появи и Дан, който каза, че до минути ще са на гарата и че ще ги предупреди кога могат да слизат.



Влака намали своя ход и те навлязоха в гарата на Сапоро. Майкъл осъзна, че информацията вече е стигнала до тук и видя как на перона, на който влака спираше се е събрала тълпа от негови почитатели. Помисли си, че няма да се придвижат лесно сред тях и отново ще трябва да си проправят път между протягащи се ръце, светкавици на фотоапарати и викове.

Дан дойде и каза, че е говорил да останат във вагона, докато той не бъде закаран до глух коловоз и от там да могат веднага да се качат на чакащата ги кола. Част от охраната на Майкъл, заедно с готвача бяха пътували със самолет и вече очакваха появяването му в Сапоро.

- Майкъл, как издържаш всичко това? – попита го Анджелика, докато сплиташе косата си.

- Кое?

- Целия този интерес, истерични фенове, журналисти...?

- Не знам. Вероятно съм свикнал – каза той и се приближи към нея. – Обичам, когато си облечена в бяло. Като снежинка си.

Тя се усмихна широко, а той гледаше как белите панталони следват красиво изваяните й като на газела бедра, как бялата й блузка обгръща тънката й талия, а след това погледът му се спираше на гърдите й и той забавяше дъха си. Майкъл посегна към нея, а Анджелика го остави да вплете пръсти в косите й и да погали тила й. После той ги раздвижи и разтваряйки ги като ветрило, разхлаби дебелата й плитка и малко след това красивите й абаносови къдрици паднаха свободно по раменете и гърба й.

- Така е по – добре – каза той, докато подреждаше косата й.

- Майкъл! До сега я сплитах – възмути се Анджелика.

- Знам, но не ме попита как ми харесва повече.

- Трябваше ли? – изненада се тя.

- Разбира се. Винаги.

- Добре. Ще го имам предвид – усмихна се тя.

- Нали не се сърдиш? Шегувам се. Ако я искаш сплетена ще ти я сплета отново.

- Ти?!

- Да. Аз мога.

Анджелика се разсмя и прегърна Майкъл през кръста. Той беше направил толкова мила и искрена физиономия, че тя изпита силна нужда да го целуне. След като го направи тя се отдръпна и все още усмихвайки се каза:

- Можеш?! Ти? Не вярвам.

Майкъл не й отговори и тя видя познатите пламъчета в очите му, които я накараха да сведе поглед, неиздържайки на мощната им изгаряща вътрешностите й, сила. Лицето му се приближи до нейното и той прошепна в ухото й:

- Казвал ли съм ти скоро колко много те обичам?

- Не – тихо му отговори тя.

- Обичам те, колкото обичам живота. Нужна си ми като въздуха, слънцето и водата. Ти си едно от най – хубавите неща, които са ми се случвали в живота. Не мога да си представя как съм дишал без теб.

Майкъл шептеше нежните думи и Анджелика сякаш летеше в ясни простори, а крилете на споделената любов я водеха към непознати висини. Издигаха я и тя се чувстваше нереално и неземно. Искаше да може да остане дълго в любимата прегръдка и да споделя нейната топлина, желаеше да чува тихият глас, който я караше да се разтваря като красиво цвете докоснато от утринната роса и ласкавите лъчи на слънцето. Майкъл рисуваше красиви слънчеви петна по душата й които изведнъж се сливаха и образуваха едно избухващо в светлина огнено кълбо, което я заливаше с лекуващата си топлина.

- Г – н Джаксън, ако сте готови можем да излизаме – чу се гласа на телохранителят откъм външната страна на вратата на купето им.

Майкъл целуна нежно устните на Анджелика и каза:

- Да, готови сме.

- Остани още малко така – прошепна Анджелика и го заключи по – силно в прегръдката им.

Майкъл прокара длан по гърба й и без да казва нищо изпълни молбата й. Тя го караше да се чувства много по- различно от всяка друга жена, която беше обичал и държал в обятията си. Анджелика извикваше у него неподозирани чувства, усещания и желания. Имаше моменти, в които искаше само да я гледа и дори да не я докосва, страхувайки се, че ако дланите му се допрат до съвършенството й тя ще изчезне като мираж сред пустинята. Друг път лудото и необуздано желание по нея го караше да не може да се насити на нейната сексапилност, събуждаща у него най – диви страсти. Понякога не успяваше да спира да се изумява от мисленето й, което много често без тя да знае се сливаше с неговите виждания за живота и света и той откриваше как тя се превръща в негов добър събеседник и приятел. И двамата бяха хора на изкуството и душите, сърцата и умовете им се опияняваха от красотата на малките неща, които съзираха навсякъде. Тя се вглеждаше в детайлите и успяваше да ги улови с обектива си. Той се вглеждаше в тях и ги превръщаше в красиво извиращ ручей от звуци, които се преплитаха един в друг и създаваха мелодия.

- Добре – каза той. – Трябва да тръгваме, мъничка, защото ако не го направим скоро ще сме обсадени от тълпата.

- Мммм, толкова ми е хубаво така!

- Хайде, мила – помоли я той.

- Защо винаги нещо прекъсва най – приятните мигове? – попита тя и го освободи от прегръдката си.

- Ще имаме много по – приятни. Обещавам ти – увери я Майкъл и й подаде якето й.

Тя започна да го облича и в същото време видя през прозореца как една черен миниван премина и спря съвсем близо до вагона. От нея слязоха двама мъже от охраната на Майкъл и се запътиха към коловоза.

- Готова ли си? – попита Майкъл, докато тя се оглеждаше в огледалото.

- Да. Нямам търпение да разбера къде ме водиш.

3 коментара:

  1. Извинявам се, DooDoo, че ще пиша коментара си под знаменателя на анонимен, но искам да те питам, дали отношението на твоите читатели не те обижда? Наблюдавам с интерес кои от публикуваните от теб глави се четат най - много и ми става тягостно. Ти имаш толкова добри попадения, такива хубави описания, които се отминават без никакъв коментар. Мога да ги изброявам, но не е нужно. Всеки, който има усет към естетиката, би ги открил сам.
    Не е ли обидно да се коментират само главите, в които има горещ секс, а другите да се отминават мълчаливо?
    Повода да пиша сега е точно последното, което си поместила. Толкова е обикновено, бих казала дори безинтересно, но това е на първо четене. След това идват въпросителните, които не дават покой. Случаен ли е този сън и защо оставя такова тягостно усещане, дори когато се опитваш да го заличиш с красивата зимна картина и нежната мълчалива любов между Майкъл и Анджелика? Случаен ли е? Не би трябвало.
    Такива неща ме вълнуват мен. Не ме разбирай погрешно. Описанието на пламенната любов между двамата е предизвикващо горещи вълни у всеки нормален хетеросексуален индивид и заслужава внимание, но дори на мен ми е обидно как важни детайли се отминават мълчаливо- описанието на Майкъл, докато пише музика, перфектно избраната песен на Рей Чарлз... и още толкова много.
    Момичета не исках да ви засегна, но тази история има много повече качествени моменти, отколкото вие коментирате. Дори сблъсъка на два напълно противоположни свята си заслужава размисъла или пък живота на популярните хора като цяло и невъзможността да изживяват нормално живота си.
    Благодаря ти от все сърце DooDoo, че се опитваш да разбулиш тези светове и искрено се надявам, че съжителството между такава огромна звезда и едно обикновено момиче е възможно без да им причинява сътресения.
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Не е редно да правя коментар на коментара, но по повод написаното по-горе от анонимен ще кажа две думи. Всеки има свой си светоглед и намира различни поводи да изрази емоциите си. Съвсем естествена реакция е да се изрази възбудата, която предизвикват горещите сцени между главните герои. Всичко останало случващо се с тях и покрай тях го възприемам като красиво и задължително допълнение. Все пак аз съм тук с нагласата да чета любовен роман. Детайлите ги интерпретирам според конкретната ситуация в историята и моите критерии за естетика.
    Харесва ми прочетеното до тук и се надявам интереса ми да се задържи и за напред. Имам някои малки забележки по отношение на техническата редакция на текстовете.
    DooDoo, дерзай и успех!

    /p.s. благодаря за препратката към тунела Сейкан/

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, какви са тези прехвърчащи искри тук?
    Не, "анонимен", не ми е обидно. Аз имам съвсем реална преценка за стойността на историята си и тя няма претенции за висока художествена стойност.Това, както каза Мая не е нищо повече от любовен роман и до самия край ще си остане такъв. Ще има още горещи любовни сцени и надявам се да са достатъчно силни, за да събуждат прекрасния трепет някъде под кръста :)
    Ако търсиш нещо кой знае колко дълбоко в историята ще се наложи да те разочаровам, че може би няма да намериш такова тук. Да, понякога имам своите търсения на истините за отношенията мъж- жена, но съм далече от силни проникновения. Поне по моя преценка.
    Не може да се отправя критика, че някой не вижда нещо, което ти би искала да види. Всеки пречупва през собствената си призма и светоусещане. Нали затова сме различни?
    Мая, няма редакция на текстовете. Предавам ви ги във вида, в който съм ги написала. Не съм допълвала, не съм следяла за пунктуация, правопис и задължителните, за да бъде едно произведение изчистено от езикова гледна точка, закономерности. То стои пред вас в чист вид. Съжалявам, че тези неточности те притесняват, но аз не съм филолог и прощавай, ако някои грешки са дразнещи.

    ОтговорИзтриване